Goede Barbecue Kookboeken in 2024

Op deze nieuwste lijst op Goed Kookboek geven we je een top 10 van de beste barbecue kookboeken die je in 2024 kan aanschaffen. Het gaat vaak om nieuwe en spannende kookboeken, maar uiteraard zijn er ook een aantal klassiekers in de lijst terug te vinden, dat spreekt. Natuurlijk gaat het in deze barbecue boeken vaak om het bereiden van vlees op de barbecue, maar de beste gaan ook in op het bereiden van groenten op houtskool. Ook voor vegetariërs en zelfs voor veganisten is een lekkere maaltijd die is klaargemaakt op de barbecue zeker mogelijk.

beste barbecue boeken

Wat zijn de beste barbecue kookboeken van 2024?

Hieronder vind je onze lijst van de beste barbecue boeken voor dit jaar:

 1. Smokey goodness – het populairste barbecue kookboek van de Lage Landen

  Smokey goodness - beste barbecue kookboek 2023Smokey goodness is hét klassieke barbecue kookboek van Nederland (en België). Een echte bestseller bij ons en terecht ook. Jord Althuizen verkocht van dit uitstekende kookboek ondertussen al meer dan 300.000 exemplaren. Met ‘Smokey Goodness – het ultieme BBQ-boek’ onthult wereldkampioen BBQ Jord Althuizen alle tricks of the trade van het echte barbecueën. Met gouden tips over vuur en stoere recepten vol pit en smaak. Burgers, wings, gegrilde côte de boeuf, pulled pork of zelfs hele speenvarkens. Alles komt dus aan bod voor een heerlijke barbecue.
  koop Smokey goodnessalle barbecue kookboeken van Jord Althuizen

 2. Kookbijbels – BBQBijbel – ontzettend uitgebreid en inspirerend

  beste barbecueboek 2023 - BBQBijbelIn BBQbijbel laat barbecuekoning Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto’s en heldere iconen zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten prijs. Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam en presenteerde RTL’s ‘Topchef’. Nu schrijft hij kookboeken, BBQbijbel is zijn tiende boek, en heeft hij twee restaurants in Amsterdam waaronder Julius Bar & Grill.
  koop BBQBijbele-book – alles van Julius Jaspers

 3. BBQ Magic – 100 heerlijke barbecue gerechten van Roel Westra

  In BBQ Magic vind je 100 van de beste recepten van de ook op YouTube erg populaire BBQ chef Pitmaster X. Nederlander Roel Westra laat je in dit fijne kookboek kennismaken met traditionele maar ook gloednieuwe bereidingstechnieken voor je barbecue. Met in het boek vis- en vleesgerechten maar ook nog groenten gerechten zoals gegrilde asperges of een recept voor een vegetarische kebabspies. Een echte aanrader dit kookboek met heel veel enthousiaste reviews van fans online!
  koop BBQ Magic

 4. BBQ, the next level – verfijnde en veelzijdige barbecue

  BBQ, the next level - barbecue kookboeken 2023BBQ, the next level is het nieuwe barbecue kookboek van Julius Jaspers en de bedoeling is om je barbecue kookkunst op een hoger niveau te tillen met traditionele en nieuwe barbecue gerechten in een perfecte uitvoering. Geen doorsnee barbecue dus maar BBQ op een culinair niveau waarmee je je gasten heerlijk laat eten. Zoel voor vlee, vis als voor groenten. Dit nieuwe barbecue kookboek van 2023 wordt bij ons ongetwijfeld een bestseller en mogelijk een nieuwe barbecue klassieker. Perfect als cadeau voor barbecue liefhebbers te geven dit jaar!
  koop BBQ, the next levele-bookalles van Julius Jaspers

 5. De perfecte barbecue – met veel technische uitleg

  barbecue kookboeken 2023 - De perfecte barbecueIn het barbecue kookboek De perfecte barbecue vind je de lekkerste recepten uit de hele wereld en leer je barbecueën als een echte pro! Je leert alles van de beroemde blogger Rafa, die je vertelt over de onmisbare basisuitrusting en die je enkele van zijn beste barbecuegeheimen prijsgeeft. Het gaat om originele bereidingen van hartig tot zoet (chicken lollipops, gegrilde pizza, abrikozen op een rozemarijnspiesje) met duidelijke uitleg bij de verschillende grilltechnieken. Technisch advies ook om het juiste materiaal te kiezen (gas-, rook- of elektrische barbecue). Een heel mooi uitgegeven en goed bruikbaar barbecue kookboek! Mooi als cadeau ook.
  koop De perfecte barbecue

 6. Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ

  goede barbecueboeken 2023 - Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQTopkok en barbecuechef Steven Raichlen staat al jaren aan de top van de internationale barbecuewereld. Met Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ laat hij zien dat je creatiever kunt barbecueën dan alleen met een spiesje of een hamburger. Hij presenteert foto voor foto en stap voor stap de geheimen van het barbecueën en grillen. Steven Raichlen presenteert zijn favoriete recepten, technieken en tips.
  koop Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQalle kookboeken van Steven Raichlen

 7. Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites

  Burgers & BBQ Bites - beste barbecue kookboek 2023Burgers & BBQ Bites, daarop ligt de nadruk in dit barbecue kookboek van barbecue master Jord Althuizen. In Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites neemt pyro-culinair avonturier Jord Althuizen je mee naar de States. Want soms heb je simpelweg geen tijd voor het echte BBQ werk, en wil je something hot & fast. En waar kunnen ze dat nu beter dan in de USA? In dit BBQ-avontuur neemt Jord je mee van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland. Denk big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick. Lekker Amerikaans dus.
  koop Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bitesalle barbecue kookboeken van Jord Althuizen

 8. Fingerfood van de BBQ – tot in de details

  beste barbecue boeken 2023 - Fingerfood van de BBQMet de recepten in het barbecue kookboek Fingerfood van de BBQ van Andreas Rummel is het geen probleem om een volledige barbecue samen te stellen! Het boek krijgt dan ook ontzettend positieve reviews online. Stel met het boek een compleet barbecuebuffet samen en verwen uzelf en uw gasten met allerlei kleine lekkernijen. Gebruik uw fantasie en creativiteit en maak van het barbecuefestijn een onvergetelijke happening. Met de tips en trucs voor het roosteren van voedsel en een perfecte voorbereiding is succes gegarandeerd. Laat het feest maar beginnen!
  koop Fingerfood van de BBQ

 9. Vegetarische BBQ – barbecue zonder vlees

  beste barbecue kookboeken - Vegetarische BBQHet leuke barbecue kookboek Vegetarische BBQ van barbecue legende Steven Raichlen bevat maar liefst 125 originele gerechten voor bbq en grill. Alles heel lekker en vegetarisch. Een uitstekend barbecue kookboek dus om aan te schaffen als je zelf vegetariër bent of als je ook vegetarische gerechten wil aanbieden aan de gasten op je barbecue. En zelfs voor de vleeseters zijn er heel waardevolle tips om je barbecue aan te vullen met lekkere groentegerechten, want groenten zijn gezond natuurlijk.
  koop Vegetarische BBQalle barbecue boeken van Steven Raichlen

 10. De groene barbecue – groenten op de barbecue

  barbecue boeken 2023 - De groene barbecueDe Britse Rukmini Iyer is receptontwikkelaar, foodstylist en bestsellerauteur. Inmiddels zijn haar boeken in 10 landen verschenen en zijn er wereldwijd al ruim 1.5 miljoen exemplaren verkocht. Maak de lekkerste vegan en vegetarische gerechten met ‘De groene barbecue’. De 75 recepten zijn opgedeeld in vegetarische en vegan gerechten, dus voor iedereen zit er wel een nieuwe favoriet bij – van aubergine geitenkaas burgertjes tot spiesjes met ananas, halloumi en munt, en van salade met groene asperges tot perziken met amandel en rozemarijn. Snijd de ingrediënten, leg ze op het rooster en laat de barbecue het werk doen!
  koop De groene barbecue

Ziedaar onze lijst van de tien beste barbecue kookboeken van 2023.

Barbecue is erg lekker maar om het ook gezond te houden volg je beste enkele van onze tips om veilig te barbecueën.

Top 10 tips om veilig te koken op de barbecue

1. Bewaar bederfelijke etenswaren voor het opdienen in de koelkast

Bewaar al je bederfelijke ingrediënten in de koelkast tot je ze gaat serveren. Bij een barbecue zijn mensen vaak gedurende een bepaalde periode aan het eten, dus je wilt voorkomen dat je eten klaarzet voordat het nodig is.

2. Ontdooi al het bevroren vlees

Al het bevroren vlees moet goed ontdooid zijn voordat je het op de barbecue legt, anders ziet het er misschien gaar uit aan de buitenkant, maar is het vaak rauw aan de binnenkant.

3. Was je handen voordat je rauw voedsel aanraakt

Was je handen voordat je met voedsel omgaat om kruisbesmetting te voorkomen. Als u rauw vlees of rauwe vis aanraakt, was dan uw handen voordat u kant-en-klaar voedsel aanraakt en plaats geen kant-en-klaar voedsel op borden waarop rauw vlees of vis is vervoerd.

4. Zorg dat de temperatuur van je barbecue hoog genoeg is voordat je gaat bakken

Zorg ervoor dat je barbecue goed heet is voordat je begint en keer je vlees tijdens de bereidingstijd om zodat het gelijkmatig gaart.

5. Zorg ervoor dat al het vlees gaar is

Zorg er voor extra veiligheid voor dat al het vlees (met name kip, varkensvlees, worstjes en hamburgers) door en door gaar is. Met steaks en lamskoteletjes kan je je minder druk maken. Zorg ervoor dat de vis ook overal gaar is.

6. Vermijd het druipen van rauw vlees en vissappen over bereid voedsel

Pas op voor druipende vlees- en vissappen. Laat rauw vlees of vis niet over gekookt voedsel druipen en gebruik geen overgebleven marinade als saus.

7. Laat voedsel niet te lang buiten staan, of in direct zonlicht

Laat eten niet in direct zonlicht staan – kies een schaduwrijke plek of binnen voor uw buffettafel. Laat voedsel niet langer dan twee uur buiten staan. De veiligste optie is vaak om restjes weg te gooien.

8. Serveer bederfelijk voedsel in porties

Als je van plan bent om in de loop van de middag eten te serveren, doe dan salades, vlees en ander bederfelijk voedsel in porties in verse kommen.

9. Bewaar desserts in de koelkast tot serveren

Bewaar desserts in de koelkast tot het hoofdgerecht voorbij is, vermijd opnieuw om het onnodig lang te laten staan.

10. Raadpleeg de officiële veiligheidsadviezen voor barbecueën om letsel te voorkomen

Barbecues kunnen gevaarlijk zijn, dus bekijk het advies van de brandweer om ervoor te zorgen dat u en uw familie en vrienden veilig blijven.

Zoek je nog meer inspiratie dan vind je op volgende link nog meer barbecue boeken terug.